Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Simon Bloom (Συμεών Νικολαΐδης)

Τη μουσική του Simon Bloom ( Συμεών Νικολαΐδης ) την γνωρίσαμε το 2006, στο πρώτο άλμπουμ του, το “Real Shadows”, ενώ σαν γιος του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδης, από πολύ νωρίς έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής:
Στη δεκαετία του ’90 ξεκίνησε τα πρώτα του live παίζοντας ντραμς με τους Stone Dead, πριν συνεχίσει με τους Happy Death στην Αγγλία, όπου σπούδαζε μουσική. Αρχές της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε, ως κιθαρίστας, στο reggae γκρουπ Spliffification ενώ παράλληλα έγραφε μουσική στο προσωπικό του studio Shakti.
Το 2002 εμφανίστηκε, ως ηθοποιός, στην ταινία “Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα” του Νίκου Νικολαΐδη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος έγραψε και το soundtrack. Για την ίδια ταινία ο Simon Bloom έγραψε δύο κομμάτια, τα “Wonderful World” και “Feel So Fine”, τα οποία συμπεριελήφθησαν στο soundtrack, αποτελώντας την πρώτη επίσημη δισκογραφική του κατάθεση. Τρία χρόνια αργότερα, ο Simon Bloom ανέλαβε και έγραψε τη μουσική της τελευταίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, “The Zero Years”.

Οι μουσικές επιρροές του, όπως δηλώνει και ο ίδιος, προέρχονται  κυρίως από τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, έχοντας μια ιδιαίτερη αγάπη στους Pink Floyd, Nick Drake και JJ Cale.
Στα δύο προσωπικά του άλμπουμ, οι μελωδίες του και η μουσική του είναι ατμοσφαιρική, ακουστική και καθαρή, χωρίς περιττούς ήχους και βαβούρα.



Το Hollow Butterfly είναι ένα  φτερούγισμα της πεταλούδας, είναι λες και δημιουργήθηκε σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, σε έναν κόσμο ονειρικό, αγνό και φωτεινό. Είναι μελωδικό και αισιόδοξο σχεδόν αέρινο.Είναι ένα από τα άλμπουμ τα οποία θα να ακούσεις μονομιάς, από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να βαρεθείς και να δυσανασχετήσεις. Η βαθιά φωνή του Bloom και τα γυναικεία φωνητικά σε συνεπαίρνουν. Οι μουσικοί πρωταγωνιστές είναι η κιθάρα και το βιολί, ενώ το μαντολίνο και ο τζουράς προσδίδουν τις δικές τους πινελιές δίνοντας μια folk χροιά στο άλμπουμ. Δεν είναι ένας πειραματικός δίσκος  ούτε και “δύσκολος”. Οι μουσικές του Hollow Butterfly μπορούν να αγαπηθούν από όλους, ακόμα κι από εκείνους που έχουν τα πιο ευαίσθητα -ή αναίσθητα- αυτιά!
Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι: το All i feel για την αισιοδοξία του, το Hollow Butterfly για την “εξωτική” του μελωδία, το Shine για τον ρυθμό του και το Desert Cold για το βιολί του.
Το Hollow Butterfly κυκλοφορεί από την Archangel Music και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Νίκου Νικολαΐδη. Είναι ένας δίσκος τον οποίο θα τον ακούσεις όταν είσαι μελαγχολικός ή ερωτευμένος, όταν θα είσαι στην παραλία, στο αυτοκίνητο ή όταν θα ονειροπολείς μέσα σε ένα δωμάτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου