Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

La Bruja Muerta - Χαμένος δρόμος ( Τελευταίες Λεύτερες Μέρες, καινούριο cd)

Μέσα σε ένα χρόνο ακριβώς, από πέρσι τον Φεβρουάριο το project των La Bruja Muerta ολοκλήρωσε την τριλογία που ξεκίνησε με «Τα λόγια που κυκλώσαν το σκοτάδι» (2CD), συνεχίστηκε με τον «Χεμώνα» (CD+book) και κλείνει μόλις αυτές τις μέρες με το album «Τελευταίες Λεύτερες μέρες».
Οι La Bruja Muerta είναι οι Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor) και 'Ακης Θεοτοκάτος (Jamoan).
To album «Τελευταίες Λεύτερες Μέρες» θα κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου από το label Imantas. Τα τραγούδια έρχονται να γεμίσουν τα κενά και να ισορροπήσουν το σύνολο των τραγουδιών του project.


Φωνές από το παρελθόν έντεχνα σαμπλαρισμένες δίνουν το στίγμα του album. O Charlie Chaplin απ' τον «Δικτάτορα», ο Δημήτρης Χορν, ο Βάρναλης...αναμετριούνται με τις κιθάρες του Jamoan και τους στίχους του B.D.Foxmoor. H ερμηνεία του frontman των Active Member για μια ακόμα φορά υπερβατική, ανήσυχη. Η θεματολογία των τραγουδιών έντονα επηρεασμένη από το κλίμα των ημερών συγκλονίζει με την απλότητα και την αμεσότητά της ενώ παράλληλα οι στίχοι προσδίδουν ένα διαχρονικό ύφος που σίγουρα θα σημαδεύει την ψυχή μας για καιρό.
Το project της Νεκρής Μάγισσας ξεκίνησε σαν ξόρκι κι απλώθηκε σαν μουρμουρητό. Πολλές οι μελωδίες που καρφώνονται στο μυαλό και στοιχειώνουν.
Ότι θα θέλαμε για να τελειώσει αυτό το ταξίδι.. ότι θα ζητούσε κάποιος για το τέλος, την λύτρωση σε ένα έργο! Παρέα στα όμορφα για να γουστάρουμε, και κάθε τέλος μια υπέροχη αρχή!


Σου κλέψαν τα όνειρα κι όση σου απόμεινε χαρά
κι απλά γονάτισες με μιας.
Σκορπάς απλόχερα τα μέχρι τώρα τυχερά.
Χάρισες τα όμορφα, πονάς.
Στήνεις στ’ απόμερα τύψεις απόσπασμα σειρά,
δείχνεις το μέρος της καρδιάς.
Θάνατε πρόχειρα, ήρθες και τούτη τη φορά.
Κάνε ότι σου ‘παν, μη ρωτάς
 Ένα παιχνίδι είναι η ζωή πόσο τη πήρες σοβαρά.
Σου ‘γινε το αύριο μπελάς.
Αν σου ‘χαν πει απ’ την αρχή πόσο φτηνά ειν’ τα φανερά
θα είχες πάψει να ζητάς. 
Δεν σε χωράει η εποχή, τ άφοβα γίναν πονηρά
Να σε καλά όπου κ αν πας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου