Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

3ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου στο «Αχίλλειον»

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, το τρίτο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανιοκής Κουλτούρας- Aroma Latino» και την εταιρία παραγωγής «New Star Cinema». Το αφιέρωμα, έχει αυτή τη φορά ως τιμώμενη χώρα τη Χιλή. Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα 04/11, στις 21:30 το βράδυ, το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» φιλοξένησε το ντοκιμαντέρ Salvador Allende.

  Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 21:30, θα προβληθεί ο «Αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά. Ένας Αμερικανός, συντηρητικών πολιτικών πεποιθήσεων, αναζητά εναγωνίως μαζί με τη νύφη του, τον πολιτικό κρατούμενο γιο του, που βρίσκεται σε δικτατορική χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι προβολές, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες Δευτέρες του Νοέμβρη (18 και 25 του μήνα) στις 21:30 και θα αφορούν στο τι επακολούθησε το θάνατο του εκλεγμένου προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα υπάρχει και καλάθι, στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να αφήσουν προϊόντα για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 21:30, θα προβληθεί το Machuca του Andres Wood, 2004. Στη Χιλή του 1973, ο 11χρονος Ινφάντε, γίνεται φίλος με τον Ματσούκα, ένα νέο συμμαθητή του που μένει σε τενεκεδούπολη του Σαντιάγκο.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ. θα προβληθεί το Nowhere, του Luis Sepulveda, 2002. Σε μια χώρα που βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς, η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποιους αντικαθεστωτικούς υπόπτους, τους οποίους στέλνει σε στρατόπεδο στη μέση του πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου