Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κασκανίκα (Απόσπασμα)

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, και καλό είναι να τις στηρίζει. Από την στιγμή που την γούσταρε από παλιά, να του το λεγε πριν κάνει κίνηση ο Αλεξ και να κανε αυτός. Αφού δεν είχε τα κότσια, να κάνει πίσω μια και καλή. Όλα είναι θέμα επιλογών και αποφάσεων που παίρνουμε.

Πολλές απ αυτές θα μας ακολουθούν για καιρό, θέλουμε δεν θέλουμε. Το θέμα είναι να τις παίρνουμε, μην τις αφήνουμε να φεύγουν, να κάνουμε επιλογές. Να είμαστε σε θέση να επιλέγουμε, και όχι να αφήνουμε απλά πράγματα να μας συμβαίνουν. Να πάρουμε την ιστορία στα χέρια μας και να την γράψουμε με δικό μας μελάνι. Είναι βέβαια δύσκολο, κ απαιτεί θυσίες. Αλλά και πού δεν έχουμε απώλειες?

Δεν είναι μόνο ένα όπλο που μπορεί να σε σκοτώσει, είναι και οι πράξεις, τα λόγια, ακόμη και το βλέμμα που σου ρίχνει κάποιος ή η αδιαφορία του που μπορούν να σε τελειώσουν χαλαρά. Το θέμα είναι να καταλαβαίνεις πότε αξίζει τον κόπο να αφήνεις κάποιον να το κάνει αυτό. Τότε απλά έχεις ένα σημάδι πάνω σου να σου θυμίζει ότι έζησες, πως είσαι τυχερός που το έζησες!


Μονόλογος του Ξα από την ταινία μικρού μήκους "Κασκανίκα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου