Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κοίτα να ζεις..

Έχετε ξεχάσει να ζείτε ρε..
Έχετε μπει και δεν μπορείτε να βρείτε μια διέξοδο απ την μίζερη καθημερινότητά σας και κάνετε πράγματα μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι! Και μετά ζητάτε να σας σώσουν.. Από τον ίδιο σας τον εαυτό, από τις σκέψεις σας, από μια φυλακή που πήγατε οικειοθελώς!
Στο άγχος της καθημερινότητας και της αποδοχής που επιζητείτε φαλκιδεύεστε και στην τελική ρίχνετε σε άλλους στις ευθύνες, το παίζετε άβουλα όντα που δεν είχατε άλλη επιλογή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα σας!
Έτσι είναι ο άνθρωπος όμως.. δεν μπορεί να κάνει κ αλλιώς, μέσα σε ένα σκληρό σύστημα που λέγετε lifestyle, καταναλώνεται χωρίς δισταγμό . Από τα μικρά παιδιά που καλά καλά πριν μάθουν τι σημαίνουν ευθύνες και πολλά άλλα, το παίζουν "μεγάλοι" εξωτερικά μόνο βέβαια χωρίς να έχουν επίγνωση των πράξεών τους. Βιάζονται να μεγαλώσουν και το δείχνουν, βιάζονται να περάσουν τα χρόνια και φαίνεται..!
Και είναι άσχημο να βλέπεις αμούστακα παιδιά να προσπαθούν να δείξουν πως έγιναν άντρες, κοριτσάκια να το παίζουν γυναίκες χάνοντας ότι πολυτιμότερο έχουν, την αθωότητά τους. Την απλότητα μιας εποχής που δεν θα ξανάρθει, όσες πλαστικές και όσα κόλπα χρησιμοποιήσεις. Καταντάς να πνίγεσαι στην ρουτίνα σου και μένεις με τις αναμνήσεις από μια εποχή που έχασες, και έχεις το θράσος να λες πως στην κλέψαν κιόλας, εδώ κάνεις λάθος, μόνος σου την πέταξες.
Εδώ όμως φαίνεται ποιος έχει δυνατό χαρακτήρα, ποιος είναι αυτό που λέμε " λουλούδι μέσα στην λάσπη", ποιος είναι ικανός να δει το φως ακόμη και στην πιο μουντή μέρα, αυτός δηλαδή που ζει την στιγμή του χωρίς να το σκέφτεται.
Γι αυτό άσε τους καθωσπρεπεισμούς και κοίτα να ζήσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου