Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

4η Μέρα με τα Χρώματα!






Τα Χρώματα που για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώθηκαν από την ομάδα SFINA έρχονται και φέτος στην Θεσσαλονίκη. Πολλές εκπλήξεις και φέτος σε μία γιορτή για την επικοινωνία, την αγάπη και το παιχνίδι που τόσο έχουμε ξεχάσει.
Είναι μια γιορτή χαράς. Μια γιορτή στην οποία προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο που θα έρθει μαζί μας, να ξεχάσει τα προβλήματα του. Έστω και για μια ημέρα. Στόχος μας είναι να μπολιάσουμε τους συμμετέχοντες με αληθινά χαμόγελα. Αυτό το πετυχαίνουμε με ομαδικά παιχνίδια και φυσικά με έναν μεγαλειώδη χρωματοπόλεμο.
Με είσοδο απο την κεντρική πύλη της Νατοϊκης Βασης στην Θεμιστοκλή Σοφούλη που οδηγεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.
Οι διοργανωτές της ιδιαίτερης αυτής Μέρας, αποφάσισαν να στηρίξουν το έργο της Οργάνωσης και να συγκεντρωθούν υλικά και τρόφιμα.
Όσοι μπορείτε να προσφέρετε τα παρακάτω, θα συνεισφέρετε στο να κάνετε λίγο καλυτερη την ζωή ενός παιδιού. Συγκεκριμένα:

1. Γάλα για όλες τις ηλικίες
2. Βρεφικό γάλα
3. Πάνες No 1, No 2 , No 3, No 4, No 5
4. Ξηρά τροφή (όσπρια, ζυμαρικά, κριθαράκι, ρύζι, τραχανά, λάδι, κονσέρβες, σάλτσες, ζάχαρη, αλάτι , αλεύρι κ.λ.π.)
5. Σχολικά είδη (γραφική ύλη, χαρτικά, τετράδια, ντοσιέ, διαφάνειες, φάκελοι κ.λ.π.)
6. Είδη καλλιτεχνικών (τέμπερες, ακουαρέλες, μπλοκ ζωγραφικής ελεύθερου σχεδίου, πινέλα, μολύβια ΒΗ2, Β2, Β3, Β4, χαρτόνια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες)
7. Είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, αφρόλουτρα, σαμπουάν)
8. Απορρυπαντικά (χλωρίνη, υγρό πιάτων, υγρό χεριών, άζαξ)
9. Σχολικές τσάντες (δημοτικής ηλικίας ,γυμνασίου, λυκείου)

Η ΑΡΣΙΣ δουλεύει κυρίως με νέους και νέες ηλικίας 15 έως 21 χρονών, και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη . Συνθήκες, όπως η ανεπαρκής υποστήριξη από την οικογένεια, η παραμέληση, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, η μετανάστευση, η προσφυγιά, η έλλειψη στέγης, η ανεργία, η σύγκρουση με το νόμο, η διαβίωση σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου