Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ταξιδιάρα ψυχή του Γιάννη Αγγελάκα σε dvd και σε περιοδεία

O Γιάννης Αγγελάκας είναι ένας από τους καλλιτέχνες που τόλμησαν να αλλάξουν μουσικό ύφος και περιβάλλον στην καλλιτεχνική τους διαδρομή και του "βγήκε". Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να έχεις από κάτω ένα πλήθος να φωνάζει τίτλους τραγουδιών από τις Τρύπες ή να βλέπεις κόσμο να φεύγει δυσαρεστημένος από τις συναυλίες σου μέχρι να τους δείξεις ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Παρόλ' αυτά, φήμες ήθελαν να γίνεται κουβέντα για την επανένωση του συγκροτήματος με σκοπό να γίνουν συναυλίες φέτος το καλοκαίρι.
Κάτι που φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί, γιατί όπως λεν άνθρωποι που είναι κοντά του επαγγελματικά, εμμένει φανατικά στην άρνησή του για να γίνει κάτι τέτοιο παρά το γεγονός ότι γνωρίζει την δεδομένη εμπορική επιτυχία που θα είχε η κίνηση αυτή. Η περίοδος αυτή, που ξεκινάει μετά την διάλυση του συγκροτήματος και αρχίζει με την δημιουργία της δισκογαφικής εταιρίας και όχι μόνο, Alltogethernow είναι το βασικό θέμα και του ντοκιμαντέρ της Aγγελικής Αριστομενοπούλου, Ταξιδάρα ψυχή που ανακοινώθηκε ότι κυκλοφορεί σε dvd από την Alltogethernow παράλληλα με την ανακοίνωση των πρώτων σταθμών της καλοκαιρινής του περιοδείας. Η Ταξιδιάρα Ψυχή είχε βγει πριν από περίπου δύο χρόνια και είχε κερδίσει το βραβείο Fipresci στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το dvd είναι διαθέσιμο στο e-shop της Alltogethernow και σε όλα τα σχετικά καταστήματα.


 Περίληψη του ντοκιμαντέρ:
Τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις  προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις  με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες.

Δισκογραφικές πληροφορίες:
Εκτός απροόπτου προς το τέλος του μήνα περιμένουμε την κυκλοφορία του άλμπουμ Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος που θα είναι κοινή εργασία με τον σταθερό συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια Νίκο Βελιώτη, τον Γιώργη Ξυλούρη και τον Γιάγκο Χαιρέτη. Ύστερα από αυτή την έκδοση σειρά θα έχει ένα 7ιντσο βινύλιο με τίτλο μάλλον Σαράβαλο/ Η γελαστή ανηφόρα με δυο τραγούδια που παίζει ήδη στις ζωντανές του εμφανίσεις και λογικά θα περιλαμβάνονται και στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα.

Συναυλιακές πληροφορίες:
7 Ιουλίου 2012
Σιδηρόκαστρο, Σέρρες - 3ο MusiK Festival
14 Ιουλίου 2012 Βατερό Κοζάνης 5ο Πάρτυ στο Δασάκι Βατερού
19 Ιουλίου 2012 Έδεσσα, Θέατρο Γαβαλιώτισσας
24 Ιουλίου 2012
Βεάκειο (Δημοτικό θέατρο Πειραιά), Τηλ.: 210-4194520 Είσοδος: 13 ευρώ.
27 Αυγούστου 2012
Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω, Ιερά Οδός & Δαρδανελίων,
Τηλ.: 210-5983055, Είσοδος: 13 ευρώ.
08 Σεπτεμβρίου 2012
Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι
Τηλ.: 210-2143317 Είσοδος: 13 ευρώ.

γράφει ο Μιχάλης Γελασάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου