Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Psarokokalo film fest 2014


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psarokokalο στο Βόλο!
Ένα τριήμερο προβολών και παράλληλων δράσεων σε χώρους του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα και του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, με ελεύθερη είσοδο!

Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ταινίες από όλο τον κόσμο συναντούν το κοινό του Βόλου. Tο δημοφιλές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo(www.psarokokalo.gr ) επισκέπτεται τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, στα Παλαιά.

Με μια επιλογή ταινιών από το διαγωνιστικό τμήμα της 8ης ετήσιας έκδοσης του αθηναϊκού φεστιβάλ, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνδιοργάνωση με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα και το Lab Art παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Βόλο πάνω από 80 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από 35 χώρες!
Μυθοπλασία, κινούμενο σχέδιο, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες που επιλέχθηκαν μεταξύ 4.218 συμμετοχών από 68 χώρες έρχονται να προβληθούν με ελεύθερη είσοδο στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Βόλο. Οι περισσότερες ταινίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλεμόντ Φεράντ κ.ά) και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. To Psarokokalo film festival που μετρά 8 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα και τη Σέριφο επισκέπτεται πρώτη φορά πόλη της ηπειρωτικής επαρχίας και μας υπόσχεται κινηματογραφικό θέαμα αξιώσεων.

Ειδικά στην ενότητα των θεματικών προβολών στο Βόλο, θα έχουμε τη χαρά να δούμε το αφιέρωμα σε συνεργασία με το Short Shorts Japan Film Festival (http://www.shortshorts.org/ ) , ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ασίας. Η ταινία που παίρνει κάθε χρόνο το μεγάλο βραβείο της επιτροπής κερδίζει αυτόματα και υποψηφιότητα για το βραβείο Οscar. www.youtube.com/watch?v=Ah5LmVQNSfg

Επίσης το Psarokokalo στην επίσκεψή του στο Βόλο, περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ανεξάρτητο Μεξικάνικο Κινηματογράφο!
Σημειώνεται πως όλες οι ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες.
Οι προβολές αποτελούνται από 2 δίωρες ενότητες ταινιών ανά ημέρα με δεκάλεπτο διάλειμμα ανάμεσα, σε 2 χώρους:

Α. Αίθουσα Προβολών Μουσείου.
Β. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου -ώρα έναρξης 21:00
Σάββατο 4 Οκτωβρίου - ώρα έναρξης 21:00
Κυριακή 5 Οκτωβρίου - ώρα έναρξης 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου